Selecteer een pagina

Op goede vrijdag was ik te gast bij een podcast van Paul de Vries. Tijdens deze podcast hebben wij uitgebreid gesproken over de mogelijkheden om de online automotive beter te maken.

In deze blogpost wil ik een aantal zaken aanstippen waarmee ik denk dat de Garages, Dealer Holdings of Lease maatschappijen online een verschil kunnen maken.

TIP 1:

Zorg dat je anders bent en opvalt. Zeker als we kijken naar websites (auto portalen / zoekmachines) zoals Marktplaats.nl, Gaspedaal.nl en Autoscout24 is bijna elke advertentie hetzelfde. Maar het moet voor de oriënterende klant direct een trigger zijn om op jouw advertentie te klikken. Meestal adverteer je niet één losse auto op deze portalen maar ben je breder zichtbaar met meerdere voertuigen. Zorg ervoor dat je middels een kader jouw advertentie onderscheid van de rest. Als je bijvoorbeeld een lease prijs aanbiedt, zorg er dan voor dat je deze prijs in de foto zet middels een sticker of stempel. Dit is meestal een onderdeel van voorraadbeheersystemen zoals Wheelerdelta van Autodata.

Daarnaast is de manier waarop je de foto’s maakt natuurlijk ook een hele goede methode om op te vallen. Als je een bedrijfswagen hebt staan met de afmetingen L3H2, probeer de bus dan op te vullen met materiaal om te laten zien hoeveel er echt in kan. Je geeft de oriënterende klant dan direct een beeld van hoe de bus gebruikt kan worden.

TIP 2:

Hier boven kon je al lezen dat Lease een mogelijkheid is om op te vallen. De reden dat je dit eigenlijk vanaf nu bij elke auto moet doen is omdat de zoektocht van een klant niet alleen bestaat uit welke auto het moet worden. Deze zoektocht wordt gevoed door een mobiliteitsbehoefte, prijs is in deze zoektocht meestal een obstakel die genomen moet worden.

Leasen heeft voor een klant meerdere voordelen, en uiteraard het voordeel dat het aanschafbedrag over een X aantal maanden verspreid wordt. Hierdoor omzeil je dus direct het obstakel prijs in de zoektocht van de klant.

Zodra de klant is goedgekeurd bij de lease maatschappij is deze gefocust op het leasebedrag en niet meer op de aanschafwaarde. Gunstige bijkomstigheid is dat de klant in dit stadium meestal niet meer onderhandelt over de prijs. (Tip voor als je een occasion gaat leasen, doe dit dus wel!)

TIP 3:

Zorg voor een persoonlijke aanpak! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van video om te laten zien waar de klant straks in kan gaan rijden, of hoe de auto erbij staat voor een proefrit. Maar je kan ook kiezen voor een tweerichtingsvorm. Hierbij moet je denken aan Chat of Whatsapp. Met deze kanalen biedt je de klant de kans om op je website vragen te stellen. Let wel op dat bij beide kanalen de klant verwacht dat je binnen een aantal seconden, of soms aantal minuten reageert. Als je dit niet waar kan maken moet je het ook niet op je website tonen. Denk dan eens aan de mogelijkheden om deze kanalen bijvoorbeeld uit te besteden.

Deze kansen bieden jou als autoverkoper de mogelijkheid om in de online wereld beter op te vallen. Probeer het uit en ervaar zelf de kracht van online. Want wees nou eens eerlijk.. het aankopen van een auto moet toch een feestje zijn?

Wil je de podcast beluisteren? Klik dan hier!